Dit wordt mijn jaar…

door | jan 4, 2021 | Babyverlies | 0 Reacties

Ik zit naar mijn computerscherm te staren. Ik heb een nieuwe pagina geopend. Helemaal wit. Helemaal leeg. Ik kijk naar mijn toetsenbord. Ik kan alle letters gebruiken. Alle woorden en zinnen maken die ik zou willen.

Ik maak een plan voor komend jaar. Een gloednieuw jaar dat voor me ligt, waarin van alles mogelijk is. Vorig jaar deed ik hetzelfde. Ik maakte plannen en dacht na over hoe ik het jaar wilde gaan invullen. Dat liep compleet anders. Al in maart moest het drastisch omgegooid worden.

Dat betekent niet dat ik het dit jaar maar laat gaan. Het loopt altijd anders dan verwacht of gehoopt. Plannen moeten altijd worden bijgesteld. Met of zonder Corona. (Shit, heb ik het toch gezegd. Ik wilde eigenlijk een bericht schrijven zonder dat woord 😉). Maar zonder plan of doel, weet ik ook niet waar ik heen ga. Welke acties ik moet ondernemen. Welke prioriteiten ik moet stellen. Waar ik me op wil focussen.

In de programma’s die ik met ouders doe, hebben we het ook vaak over doelen. Natuurlijk is dat moeilijk. Rouw is niet te plannen. Maar tegelijkertijd heb je wél invloed op hoe je ermee omgaat. Waar je naartoe wilt. Hoe je je wilt voelen.

Dat gaat nooit in een rechte lijn of zonder tegenslagen. Soms raak je verdwaald of neem je een verkeerde afslag. Dat is prima. Het is niet erg om te struikelen. Het gaat erom dat je weer opstaat. Hoe moeilijk dat ook kan zijn. Maar juist een doel of plan kan je daarbij helpen. Om het grote plaatje te blijven zien.

Ik zit weer vol met ideeën. Zo ga ik volgende week iets doen wat ik al heel lang op mijn lijstje staat. Een online workshop met een kleine groep vrouwen die een kind zijn verloren, maar voelen dat het ze niet alleen verdriet heeft gebracht. Het is speciaal voor vrouwen die verder willen, niet ondanks, maar misschien wel dankzij het verdriet.

Het gaat hierin niet over rouw, maar over het vormgeven van je nieuwe leven. Wie ben je nu? Hoe vul je de leegte op die is ontstaan? Op welke manier kun je je verlies zelfs inzetten als kracht?

Heb jij op Oudjaarsavond ook gezegd: ‘dit wordt mijn jaar?’ Weet je ook al hoe je dat gaat realiseren? Of heb je nu dit nieuwe jaar een paar dagen oud is eigenlijk geen idee HOE je dit gaat doen? Schrijf je dan hier in.

Ik wens je een mooi, gelukkig en gezond 2021 waarin je weer durft te gaan dromen van een mooie toekomst.

Laat hieronder een bericht achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *