Spreken is goud

door | apr 25, 2023 | Hiske Kuilman | 0 Reacties

Spreken is zilver, zwijgen is goud.

De afgelopen jaren adviseerde ik het zo vaak aan de mensen in mijn lezingen en trainingen. Veelal zorgprofessionals die te maken krijgen met ouders die een kind verliezen.

De meest gestelde vraag die ik daarin krijg is: ‘wat moet ik nou zeggen tegen iemand die een kind is verloren?’ En het antwoord dat ik daarop geef is bijzonder eenvoudig. Het gaat niet om wat je zegt. Het gaat om het gevoel dat je iemand geeft. Het gaat erom dat je luistert.

Toch is dat nou net níet mijn advies aan jou als ondernemer.

Mijn boodschap aan jou is juist het omgekeerde.

Zwijgen is zilver, spreken is goud.

Omdat je als ondernemer niet kunt zwijgen. Al is het alleen al omdat er nog zoveel anderen zijn die doen wat jij doet. Je zult je kop boven het maaiveld uit moeten steken. Jouw kijk op je vakgebied moeten etaleren. Jouw verhaal moeten delen. Je podium moeten pakken.

2 weken geleden was ik spreker op een evenement voor de geboortezorg in Groningen. Ik deelde mijn verhaal en mijn expertise op dit gebied.

De opbrengst van 1 avond spreken? 105 verkochte magazines, 20 nieuwe volgers, 3 organisaties die een training willen organiseren, 1 deelnemer voor een driedaagse opleiding en een interessante samenwerking. En er lopen nog wat lijntjes.

Spreken is één van de meest effectieve marketingtools. Maar je moet wel weten hoe je jouw publiek mee neemt in jouw verhaal, zodat ze achteraf niet kunnen wachten om met je samen te werken.

Op 22 juni organiseer ik een hele gave livedag in het Kennemer Theater in Beverwijk, Spreken met Impact LIVE. Ik leer je hoe je een converterende talk neerzet en een aantal deelnemers uit mijn programma zal op het podium spreken. De feedback en tips die ik zal delen zijn ook voor jouw verhaal heel waardevol.

Een kaartje kost nu in de voorverkoop slecht 29 euro. Inclusief lunch en borrel na afloop. Aanmelden kan via de link in mijn bio.

Ben je erbij op 22 juni?  

Laat hieronder een bericht achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *