rouw en verlies rondom zwangerschap en bevalling

Helaas eindigt niet elke zwangerschap in een levend geboren baby. Als verloskundige kun je te maken krijgen met het overlijden van een kindje tijdens de zwangerschap of rondom de bevalling. Soms wordt het overlijden tijdens een controle op het spreekuur ontdekt. Het is belangrijk om te weten op welke manier je dit verdrietige nieuws kunt brengen en hoe je de ouders hierin het beste kunt begeleiden.

In sommige gevallen overlijdt een baby plotseling tijdens de bevalling of staan ouders voor de moeilijke keuze om zelf de zwangerschap af te breken. Je kunt als verloskundige een hele belangrijke rol spelen in deze moeilijke periode, die ook veel invloed heeft op het rouwproces van de ouders dat hierop volgt. Je krijgt in de praktijk ook te maken met ouders die op een andere manier met rouw worden geconfronteerd, bijvoorbeeld door een eerder verlies of het verlies van een naaste tijdens de zwangerschap of kraamweek.

Je doet in deze scholing uitgebreide theoretische kennis op omtrent rouw en verlies en je krijgt praktische tips over wat je wel en beter niet kunt zeggen of doen. Hoe breng je slecht nieuws op een goede manier? Daarnaast bespreken we een aantal praktijksituaties en staan we stil bij jouw eigen reactie in een verliessituatie.

De scholing ‘Rouw en verlies rondom zwangerschap en bevalling’ is met 5 punten geaccrediteerd in de categorie A door het KNOV.

Deze schloling wordt op verschillende data en locaties gegeven. Hieronder kun je direct reserveren. Het aantal plekken is beperkt.

Ik kom graag naar jullie toe en maak een offerte op maat voor jullie praktijk of maatschap. Neem hier contact met mij op.

 

Datum – Dinsdag 3 maart 2020 van 13.00 uur tot 17.00 uur. JE KUNT JE NIET MEER INSCHRIJVEN. 

Locatie – De Plek, Waarderweg 19 in Haarlem

Kosten – 125 euro excl BTW

Contact

06 443 45 495
hiske@hiskekuilman.nl

Schrijverskwartier 9
1967 JH Heemskerk

KVK 71312749

Facebook

Pin It on Pinterest