Veerkracht Versterken

Programma van 3 maanden voor vrouwen die een kindje zijn verloren en die verder willen na dit verlies. De voelt dat het verlies je niet alleen iets heeft ontnomen, maar je ook iets heeft gebracht. Je weet alleen nog niet zo goed hoe je daar vorm aan geeft. Je wilt de stap zetten van verlies naar veerkracht.

 

Je merkt dat je niet meer dezelfde persoon bent als voor het verlies. En tegelijkertijd ook gewoon jezelf bent gebleven.

 

De wereld is nog steeds hetzelfde, maar tegelijkertijd zo anders. Hoe bouw je je energie weer op? Hoe krijg je weer zin in andere dingen? Hoe krijg je weer vertrouwen in jezelf, je lichaam en de toekomst? Hoe bouw je veerkracht op, om weer met meer energie, rust én geluk in het leven te staan? En op welke manier kun je je verlies zelfs inzetten als kracht? 

Herken je dit?

Z

Je hebt inmiddels ontdekt dat er een leven is na het verlies van je kind, maar je zoekt nog een manier om dit vorm te geven.

Z

Je energie niveau is nog niet zoals het was en je wil je graag weer sterker voelen.

Z

Je wil het ‘normale’ leven weer oppakken, maar wel op een manier die bij jou past.

Z

Je merkt dat jouw prioriteiten en voorkeuren zijn veranderd, maar dat je omgeving hetzelfde is gebleven.

Z

Je wil graag dat de liefde en de trots gaan overheersen in plaats van het verdriet.

Z

Je denkt erover na om iets te gaan doen met dit verlies, maar je weet nog niet zo goed hoe.

Z

Door het verlies heeft je (zelf)vertrouwen een deuk gekregen.

Z

Oude onzekerheden of emoties uit het verleden kunnen weer boven komen.

Na het verliezen van je kind is alles anders geworden. Je bent niet meer de persoon die je was voordat dit gebeurde. Het kan zelfs even lijken dat je jezelf bent kwijtgeraakt. Emoties die je ervaart zijn soms heel tegenstrijdig. Je voelt je vaak nog verdrietig, maar je kunt ook weer genieten van een mooie dag of een goede film. Wie of wat ben je nu? Hoe vul je de leegte op die is ontstaan?

Je vindt jezelf opnieuw uit, je wordt een versie 2.0 van jezelf. Je creëert je eigen nieuwe werkelijkheid.

 

Ben jij er klaar voor om samen te werken aan een nieuwe en gezonde balans tussen je verdriet en je weer gelukkig voelen? Weet je dat er een leven mogelijk is na het verliezen van je baby, maar zoek je nog een manier om het verlies in je leven te integreren? Voel je dat dit verlies je ook dingen heeft gebracht, maar weet je nog niet zo goed wat je daarmee moet? 

Hoe zou het voor je zijn als:

Z

De liefde en trots voor je kindje overheersen en het verdriet meer naar de achtergrond verdwijnt? Niet omdat het er niet meer is, maar omdat jij er beter mee kunt omgaan.

Z

Je weer vertrouwen hebt in jezelf en in de toekomst?

Z

Je je energie veel beter kunt inzetten voor de dingen die jij belangrijk vindt?

Z

Je beter prioriteiten kunt stellen en je veel meer zelfvertrouwen hebt?

Z

Je beter om kunt gaan met tegenslagen en je jouw verlies in kunt zetten als kracht?

Het programma Veerkracht Versterken gaan we met 3 pijlers aan de slag: energie, mindset en strategie. Op basis daarvan werken we aan je vertrouwen, je veerkracht en je geluksgevoel. We geven het verlies geen plekje, maar we geven het betekenis in je leven.

Aan het einde van dit programma:

Z

Voel je je sterker, zowel mentaal als fysiek.

Z

Heb jij meer regie over het rouwproces én je leven.

Z

Is jouw zelfvertrouwen gegroeid en durf je weer te vertrouwen in de toekomst.

Z

Heb je een nieuwe balans gevonden.

Z

Durf je weer te dromen.

Z

Durf je je masker af te zetten en echte connectie aan te gaan met mensen om je heen.

Z

Kun je weer energie en aandacht voor je werk opbrengen.

Z

Heb je meer focus op de dingen die écht belangrijk voor je zijn.

Z

Weet je op welke manier je jouw verlies betekenis wil geven in je leven.

Wat houdt het programma praktisch gezien in?

I

Uitgebreide kick-off sessie waarin we kijken waar jij staat en waar we de komende maanden aan gaan werken.

I

3 keer een 1-op-1 vervolggesprek.

I

Toegang tot het online programma Veerkracht Versterken van 12 modules met informatie, video’s en opdrachten.

I

Bij elke module hoort een werkboek, waardoor je ook zelf actief aan de slag gaat.

I

Gratis deelname aan workshops en masterclasses die ik organiseer.

I

Gedurende het programma mag je me mailen of appen (van maandag t/m vrijdag) als je vastloopt, niet lekker in je vel zit of vragen hebt. Ik help je weer op weg.


Alle gesprekken vinden online plaats.
De investering is
850 euro incl. BTW

Wat ik voor anderen
kon betekenen…

Hiske is een mooie voorbeeld van een powervrouw. Iemand die op een heel unieke manier haar verdriet in kracht heeft omgezet. Zij heeft mij het juiste duwtje in de rug gegeven om mijn eigen bedrijf te starten op mijn eigen manier. Ik waardeer enorm hoe ze mij blijft ondersteunen. Haar manier van werken reflecteert een combinatie van haar kennis, eigen levenservaring, professionaliteit en aandacht voor details.

Yolanda (moeder van Max*)

Na het verlies van mijn dochtertje had ik al snel het gevoel dat ik daar hulp bij nodig had. Er kwam zó ontzettend veel op mij af. Wat ben ik dankbaar dat ik Hiske heb gevonden. Haar visie op rouw, verlies én het leven weer oppakken na het verlies spraken mij erg aan. De gesprekken en opdrachten met Hiske gaven mij houvast in een onwijs pittige periode. Met een beetje verbazing en vol met trots kan ik zeggen dat ik de punten die Hiske beschrijft, bij het stukje ‘aan het einde van dit traject’, kan afvinken. En natuurlijk, verdrietige momenten blijven voor altijd bestaan. Daar is zelfs geen twijfel over mogelijk. Maar ik sta nu zoveel steviger in mijn schoenen dan een half jaar geleden. Lieve Hiske, het woord ‘dankjewel’ dekt eigenlijk niet eens de lading van mijn gevoel!

Marleen (moeder van Merel*)

Het is raar maar ik kan de woorden niet vinden om te omschrijven wat Hiske voor mij betekend heeft. Dus probeer ik het in een aantal zinnen samen te vatten. Na het overlijden van ons zoontje kwam ik in contact met Hiske. Ik voelde direct dat het goed zat. De positiviteit die zij overbrengt daar moest ik wat mee. Zelf probeer ik zo positief mogelijk in het leven te staan maar na zo’n groot verlies, moest ik mezelf zien te resetten. Op zoek naar de beste versie van mijzelf! Want dat je verandert na zo’n grote gebeurtenis, dat is een feit. Ik heb ontzettend veel aan Hiske haar hulp gehad en had nooit verwacht hier te staan waar ik nu sta. Ik durf weer te denken aan de toekomst. Onze zoon heeft ons naast heel veel verdriet ook hele mooie dingen gebracht. Ik kan weer genieten, ik mag weer genieten! En ik ben er zelf verantwoordelijk voor of ik nog wat durf te maken van mijn leven of niet. En dat ik dat weer durf, heb ik voor een groot deel te danken aan jou Hiske. Je bent een mooi mens!

Riëlle (moeder van Bo*)

Nog even voorstellen…

Ik ben Hiske Kuilman en in 2015 overleed mijn zoontje Hugo volledig onverwacht tijdens de bevalling. Na een probleemloze zwangerschap van 41 weken eindigde onze droom in een nachtmerrie.

We moesten keuzes maken waar we nog nooit over hadden nagedacht. We waren intens verdrietig, vol ongeloof en we hadden geen idee wat er allemaal op ons af kwam. In de periode daarna had ik het gevoel dat de tijd stil stond. Ik vond het moeilijk om mijn leven weer op te pakken, omdat alles anders was geworden. Soms herkende ik mezelf niet meer. 

Het lukte me om stapje voor stapje mijn leven opnieuw vorm te geven en zelfs om weer gelukkig te worden. Ik ontdekte dat verlies niet alleen neemt, maar ook heel veel geeft. Hugo heeft niet alleen verdriet gebracht, hij heeft me ook doen inzien dat ik over zoveel meer veerkracht beschik dan ik had verwacht.

Zo’n ingrijpende gebeurtenis maakt vaak veel los. Naast het verdriet om je kindje, ontdek je ook dat het leven niet maakbaar is. Je gaat nadenken over wat je nu eigenlijk wil met je leven. Je prioriteiten veranderen en het verlies verandert jou. Ik geloof dat je verlies kunt omzetten naar kracht, zonder tekort te doen aan je overleden kindje. Ik geloof dat je betekenis kunt geven in je leven.

Ik geloof in een leven na verlies.

Ik geloof dat het niet alleen verdriet brengt, maar dat je er ook heel veel positieve dingen uit kunt halen. Je leert allemaal lessen die je liever op een andere manier had geleerd, maar die je maar beter kunt omarmen nu ze er toch zijn.

We hebben geen invloed op wat ons overkomt, maar wel op de manier waarop we daarmee omgaan. Ik spreek zoveel vrouwen die na dit grote verlies geen hoopje ellende zijn geworden, maar prachtige krachtige vrouwen. Die het verlies omarmen, er niet voor weglopen, maar die het niet de rest van hun leven op een negatieve manier laten beïnvloeden.

 

Je kunt er sterker uitkomen, als je de keuze durft te maken
dat dit niet het einde van je leven is.

FAQ

Voor wie is dit programma?

Veerkracht Versterken is speciaal voor vrouwen die een kind zijn verloren en voelen dat ze meer zijn dan moeder van een overleden kind. Die voelen dat dit verlies ze niet alleen iets heeft ontnomen, maar ook heeft gebracht. De vragen die je jezelf stelt zijn ‘Hoe kan ik mijn verlies inzetten als kracht? Op welke manier heeft het verlies me gevormd en hoe wil ik dit meenemen in mijnleven?

Het is voor mij al wat langer geleden, kan ik toch meedoen?

Ja, dat maakt niet uit. Het belangrijkste is dat je niet meer op de bodem van de put zit, maar er echt aan toe bent om nu een stap verder te gaan. Dat kan na een paar maanden zijn, maar ook na een aantal jaren.

Kan ik tussendoor vragen stellen?

Ja, naast onze 1-op-1 gesprekken, mag je me tussendoor mailen met vragen als je vastloopt of het even niet meer weet. 

Is het wel geschikt voor mij?

Dat bespreek ik graag met je. Neem hier contact met mij op en dan kijken we samen of dit voor jou op dit moment de juiste keuze is.

Kan ik in termijnen betalen?

Ja dat kan, neem contact met mij op voor de mogelijkheden.

Ik wil wel graag met je werken, maar ik denk dat ik hier nog niet aan toe ben.

Als je graag verder wilt, maar het verlies nog heel pril is, of het verdriet je leven nog beheerst, dan is het voor dit programma misschien te vroeg. Neem even contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Iets voor jou?

Heb je interesse? Neem contact met me op om te kijken of dit programma aansluit bij jouw wensen en behoeften.