Kraamzorg na het verlies van een baby

Helaas eindigt niet elke zwangerschap in een levend geboren baby. Als kraamverzorgster kun je te maken krijgen met een gezin waarin de baby is overleden. Het is belangrijk om te weten op welke manier je een gezin dat te maken krijgt met dit verlies kunt begeleiden. Verlies van een baby betekent ook het verlies van de toekomst en verwachtingen die men had van het leven met deze baby.

Je kunt in de kraamweek een belangrijke rol hebben in het kennismaken en afscheid nemen. Naast theoretische kennis omtrent verlies, krijg je praktische tips over wat je wel en beter niet kunt zeggen of doen. Tenslotte staan we stil bij jouw eigen reactie in een verliessituatie.

Wat anderen zeggen:

 

Gister de training voor kraamverzorgenden gehad van Hiske. Ontzettend waardevol, vooral omdat zij uit eigen ervaring spreekt maar ook doordat zij vele andere verhalen kent. Je krijgt hele bruikbare tools over wat wel en niet te doen/zeggen. En ondanks het zware onderwerp weet ze met gepaste humor het enigszins luchtig te houden. Toptraining! Voor iedere kraamverzorgende een must!

Marianne

 

Hiske geeft een zeer waardevolle training voor kraamverzorgenden. Om te leren hoe je een goede kraamverzorgster kunt zijn bij een gezin waar het kindje is overleden. Tijdens de scholing waar ik was, werd er ademloos geluisterd, was er tijd voor bewustwording en kreeg je tot slot een mooie hand-out mee om op terug te kunnen vallen. Hiske, jij weet met je eigen verlies anderen te helpen. Je bent een kanjer!

Esther

 

De training kraamzorg na het verlies van je baby valt vanaf 2019 onder de nieuwe accreditatie eisen in categorie B (Kraamzorg in specifieke situaties)
en is met 2 punten geaccrediteerd door het KCKZ.

Deze training wordt op verschillende data en locaties gegeven. Hieronder kun je direct reserveren. Het aantal plekken is beperkt.

Voor kraambureaus maak ik graag een offerte op maat. Neem hier contact met mij op.

 

Datum – Voor 2020 zijn er nog geen trainingen op individuele inschrijving gepland. Neem contact met mij op over de mogelijkheden. 

Locatie – Gezondheidscentrum Broekpolder in Heemskerk

Kosten – 50 euro excl BTW

Contact

06 443 45 495
hiske@hiskekuilman.nl

Schrijverskwartier 9
1967 JH Heemskerk

KVK 71312749

Facebook

Pin It on Pinterest