fbpx

Samenwerkingen

ZoZwanger

Ik ben als verliescoach lid van het expert team van ZoZwanger: hét online blog over zwangerschap en moeder zijn.

Ik zal op ZoZwanger.nl regelmatig blogs plaatsen over het verliezen van je kindje tijdens de zwangerschap, bevalling of kort daarna. Daarnaast zal ik vragen van lezers beantwoorden over verlies. Het gaat dan over alle vormen van verlies rondom zwangerschap, ook een miskraam valt hieronder.

Mijn artikelen op ZoZwanger:

Even voorstellen: Hiske Kuilman Verliescoach

Artikel: Coaching bij het verliezen van een baby

Artikel: Rouwen om je baby en de verloren toekomst

Artikel: Omgaan met het verdriet van anderen. Hoe doe je dat?

Artikel: Ongelukkige opmerkingen na een miskraam

Artikel: Tips voor het regelen van een mooi afscheid van je kindje

Artikel: Vriendin steunen bij het verliezen van een baby

Fonds Gezond Geboren

Fonds Gezond Geboren financiert wetenschappelijk onderzoek dat ervoor zorgt dat zoveel mogelijk baby’s in Nederland gezond geboren worden. De overheid heeft de laatste jaren flink bezuinigd op het budget voor onderzoek. Help babysterfte in Nederland te verminderen. Want een gezond geboren baby, dat gun je toch iedereen? 

Ik steun Fonds Gezond Geboren en deel daarom mijn verhaal.

Help je mee?

Stille Levens

Stille Levens is het kenniscentrum over babysterfte. Ouders die nu of in het verleden te maken krijgen met babysterfte kunnen hier informatie vinden. Tevens biedt Stille Levens betrouwbare praktijkinformatie aan voor zorgverleners.

Ik maak samen met andere moeders deel uit van het blogteam van Stille Levens.

Mijn blogs op Stille Levens:

Daar ging ik dan, op kraamvisite…

Wij haalden onze baby op bij de achteringang 

Deze dag had er zo anders uit moeten zien

Steunpunt Nova - Verloren Verwachting

Steunpunt Nova is een landelijk onafhankelijk steunpunt voor ouders die hun baby verliezen op het moment dat welkom heten en afscheid nemen samenkomt. Daarnaast is het ook voor de zorgprofessionals die deze ouders begeleiden.

Ik maak deel uit van het kernteam van ouders om ervaringen te delen en denk daarin mee over de inhoud van de website.

In 4 duidelijke hulpkaarten is aangegeven waar je aan moet denken in deze verwarrende en verdrietige periode.

Hulpkaart – De bevalling
Hulpkaart – Herinneringen maken
Hulpkaart – Dagen tot de uitvaart

Hulpkaart – De uitvaart

In de media

Radio Interview Open Huis

NPO Radio 5 – 11 mei 2019

Petra de Joode praat in Open Huis met Hiske Kuilman, die tijdens de zwangerschap haar zoon verloor. Ze schreef er een e-book over met tips voor andere vrouwen die een kind verliezen.

Luister hier naar de radiofragmenten.

Hiske verloor haar kindje tijdens de bevalling

Boost Your Health – april 2019

Ik heb altijd graag moeder willen worden. Als ik op de laatste dag van onze huwelijksreis ontdek dat ik zwanger ben, kan ik mijn geluk niet op. Ik heb een perfecte zwangerschap met nauwelijks kwaaltjes. Ik ben ik zo ontzettend trots op dat kleine wezentje dat in mijn buik aan het groeien is. Ik koop een kast vol met mooie kleertjes en babyspullen, ik volg een mindfulness zwangerschapscursus en richt met veel liefde de babykamer in. 9 maanden lang doe ik alles om me voor te bereiden op de komst van ons eerste kindje. Ik ben er helemaal klaar voor.

Lees hier het hele verhaal.

Het zoontje van Hiske kwam levenloos ter wereld

Mijn Geheim – nr 19/07 april2019

De eerste zwangerschap van Hiske (33) verliep fantastisch en niets wees erop dat er complicaties zouden optreden. Toch kwam haar zoontje Hugo na een loodzware bevalling stil ter wereld. Hiske vertelt over dat enorme verlies en de leegte die erop volgde. “Ik heb inmiddels geaccepteerd dat dit verdriet een onderdeel van mijn leven is.”

Lees hier het hele verhaal: Artikel Hiske Mijn Geheim

Zoektocht naar een nieuw leven

Nabij – Vereniging Ouders Overleden Kind – april 2019

Hugo verliezen was het ergste dat me kon overkomen. Maar ik besloot nog op de avond dat hij overleed dat dit niet het einde van míjn leven was! Zijn dood gaf me een goede reden om na te gaan denken over wat ik echt belangrijk vind.

Lees het hele verhaal in het april nummer van Nabij.

Een korte ceremonie voor een leven dat nooit begon

AD – 16 maart 2019

Een openbare dienst voor Hugo, dat was geen optie. Nadat hij na een probleemloze zwangerschap onverwacht bij de bevalling overleed, wisten moeder Hiske Kuilman (33) en haar partner uit Heemskerk dat ze voor een besloten plechtigheid zouden kiezen.

Hiske Kuilman: “Als Hugo echt had geleefd, was het misschien anders geweest. We zijn heel goed begeleid door een uitvaartdeskundige. We kwamen gauw tot de conclusie dat we een korte ceremonie wilden, met mensen die heel belangrijk voor ons waren”.

Lees hier het hele artikel via Blendle.

Personal Brand Fotoshoot + interview

Lia Remmelzwaal Fotografie – 27 februari 2019

Ik krijg zoveel vragen over de foto’s die ik deel, dat ik hier de link plaats naar het leuke interview dat ik had met mijn fotograaf Lia. Je leest hier meer over mij en mijn missie en ziet tevens veel van de mooie beelden die Lia van mij heeft gemaakt.

Nieuwsgierig? Lees en bekijk hier het interview en de foto’s.

Hiske verloor haar zoontje Hugo – Na de begrafenis begint het verdriet pas echt

Vrouw – 9 december 2018

Hiske: “Ik had een prima zwangerschap. Maar Hugo overleefde de geboorte niet. De bevalling duurde erg lang en ook met de vacuümpomp kwam Hugo er niet uit. Na autopsie bleek dat hij een licht verkleinde linkerhartkamer had.

Dat was van tevoren niet op echo’s te zien geweest. Misschien had Hugo de bevalling ook niet overleefd als zijn hartje wel goed was geweest, maar het heeft zeker niet geholpen.”

Lees hier het hele artikel.

Dag lief klein mannetje

Mamaplaats – 27 november 2018

We stapten achterin de auto van de uitvaartondernemer. We nemen Hugo in zijn kistje op schoot. Ik ken de weg zo goed en toch voelt het alsof ik hem voor het eerst rijdt. Ik wil dat we er snel zijn en tegelijkertijd kan het me niet lang genoeg duren. Ik besef me dat we niet meer terug kunnen. Hugo’s laatste ritje is een enkele reis.

Lees hier de hele blog.

Afscheid van mijn prachtige baby

Mamaplaats – 16 november 2018

9 maanden lang deed ik alles om me voor te bereiden op de komst van ons eerste kindje. Ik was er helemaal klaar voor. Met 41 weken braken mijn vliezen. Nadat mijn weeën uiteindelijk niet vanzelf op gang kwamen, werd ik in het ziekenhuis opgenomen om de bevalling op te wekken. De bevalling was heftig en eindigde in een spoedkeizersnede. Binnen 10 minuten lag ik op de OK en niet veel later werd Hugo uit mijn buik getild. Maar het was stil. Veel te stil.

Lees hier de hele blog.

Het zoontje van Hiske werd geheel onverwacht stilgeboren #Gastblog

WIJ à la Mama – 17 oktober 2018

Hiske verloor onverwacht haar kind tijdens de bevalling en deelt vandaag haar ontroerende verhaal met ons. ‘Na de bevalling kreeg ik Hugo gewikkeld in doeken in mijn armen. Het leek net of hij sliep. Hoe kon het dat de baby die ik 9 maanden lang in mijn buik had gevoeld er nu ineens niet meer was?’

Lees hier de hele blog.

Contact

06 443 45 495
hiske@hiskekuilman.nl

Schrijverskwartier 9
1967 JH Heemskerk

KVK 71312749

Facebook

Pin It on Pinterest