LEZINGEN VOOR PROFESSIONALS

Het overlijden van een baby tijdens de zwangerschap, bevalling of kort daarna, heeft vaak ook grote impact op de zorgprofessionals om de ouders heen. Verloskundigen, verpleegkundigen, kraamverzorgsters, iedereen wordt geraakt door het intense verdriet van het verliezen van een kind.

Het is een hele verwarrende en verdrietige periode, waarin emoties alle kanten opgaan. Ouders maken kennis met hun baby en tegelijkertijd moeten ze afscheid nemen. Maar hoe groot het verdriet ook is, het kan ook een hele mooie en bijzondere tijd zijn, omdat het de enige tijd is die ze met hun baby hebben. Zorgverleners kunnen hierin een essentiële rol spelen door de ouders zo goed mogelijk bij te staan. Maar hoe doe je dat? Wat zeg je wel en wat juist niet? Waar hebben ze behoefte aan?

Ik geef lezingen en trainingen aan zorgprofessionals die te maken krijgen met gezinnen met een overleden kindje. Ik verloor in 2015 mijn eigen zoontje volledig onverwacht tijdens de bevalling. Ik ben me gaan verdiepen in rouw en verlies, met name rondom de zwangerschap en geboorte. Vanuit deze expertise begeleidt ik ouders die hun baby zijn verloren met het rouwproces en het weer verder kunnen leven na dit verlies.

Ik bespreek graag persoonlijk de mogelijkheden.

Contact

06 443 45 495
hiske@hiskekuilman.nl

Schrijverskwartier 9
1967 JH Heemskerk

KVK 71312749

Facebook

Pin It on Pinterest