Hiske Kuilman

We krijgen allemaal te maken met tegenslag, verlies en verandering.

Soms groot en soms klein. De vraag is, hoe ga je daarmee om? Uit onderzoek blijkt dat meer dan 80% van alle burn-outs wordt veroorzaakt door een vorm van onverwerkte tegenslag. In een wereld die steeds maakbaarder lijkt, vinden we het steeds moeilijker om met ongeplande veranderingen om te gaan.

 

Ik verloor mijn zoontje Hugo.

Ik had geen idee hoe ik met dit intense verdriet moest omgaan. Ik had nooit geleerd hoe ik moest omgaan met tegenslag. Ik vroeg me af of ik ooit weer gelukkig kon worden. Want hoe ga je verder als je leven anders loopt dat je had gehoopt of gepland?

 

Hoe ga jij om met tegenslag?

Ik neem je mee in de belangrijkste lessen die ik in dit proces leerde. Wat doe je als het leven tegenzit? Hoe zorg je ervoor dat je er niet aan onderdoor gaat? En hoe zou het je misschien zelfs iets kunnen brengen?

‘De kunst van Ongewoon Doorgaan’

Op woensdag 18 mei 2022 sprak ik op het SpeakersClub Event als afsluiting van mijn opleiding Talk like a pro-gramma.

Hier ontving ik mijn certificaat en vanaf nu mag ik mij dan ook ‘Certified Speaker’ noemen uit naam van de SpeakersClub .

Ben je op zoek naar een inspirerende spreker op het gebied van omgaan met tegenslag en het voorkomen van burn-out of langdurig verzuim?

Neem dan contact met mij op om te kijken wat ik voor jouw organisatie, teamdag of evenement kan betekenen.

Wat anderen zeggen

Het persoonlijke, ontroerende en motiverende verhaal van Hiske heeft ons een aantal concrete inzichten en suggesties gegeven over hoe om te gaan met verlies en tegenslag en hoe we elkaar daar als collega’s bij kunnen helpen. Dit geeft inspiratie voor de manier waarop we moeilijke thema’s en emoties bespreekbaar kunnen maken, zodat we een fijne werkomgeving blijven creëren waarbinnen iedereen betrokken en bevlogen aan het werk is.

Marleen Bhola – Coördinator Training & Opleiding –  Evides Waterbedrijf

Hiske heeft voor de groep pedagogen van GGD Fryslân een presentatie van een uur gehouden over het onderwerp ‘Omgaan met tegenslag’ door onder andere het delen van haar persoonlijke verhaal. Een verhaal dat op mij diepe indruk gemaakt heeft, naast het immense en niet te bevatten verdriet ook de kracht van een vrouw die haar ervaring gebruikt om zoveel andere ouders te helpen. Ik ervaar het als heel waardevol dat Hiske ons als hulpverleners extra handvatten heeft kunnen aanreiken om ons zo zorgvuldig en sensitief mogelijk op te kunnen stellen bij ouders die te maken krijgen met verlies of tegenslag op verschillende vlakken. Hiske is een ervaren spreker die duidelijk op haar plek is tijdens het spreken voor een grote groep. Echt een professional!

Babs van Hijum – Pedagoog Opvoedpunt Leeuwarden – GGD Fryslân Jeugdgezondheidszorg

Wat een bijzonder verhaal mochten we ontvangen. Een oprecht mooi compliment aan jou dat je zelfs online het vertrouwen kunt geven dat men zichzelf mag en kan zijn.

Monique Branse – Jouw Laatste Levensfase