Reviews

Lees hieronder wat ik voor anderen mocht betekenen

In december 2019 ben ik begonnen met mijn sessies bij Hiske. Dit naar aanleiding van de Masterclass welke ik in November bij haar had gevolgd. Toen ik wegging bij die Masterclass had ik het idee dat ik snel weer de “oude” zou worden. Dit omdat Hiske tijdens die Masterclass mij al iets had gegeven, hoop dat het toch nog goed met je kan komen. Na een paar weken merkte ik echter dat het toch niet goed met mij ging en heb ik de knoop doorgehakt om mij bij Hiske aan te melden.

Dit was de beste keuze geweest! Al na een paar sessies merkte ik dat het beter met mij ging en kreeg ik de bevestiging dat alles wat ik dacht en voelde niet raar was. Ook kreeg ik de bevestiging dat ik niet gek werd van verdriet, maar dit een fase van rouw was. Zij heeft mij niet alleen leren omgaan met het verdriet omtrent het verlies van Sophie, maar zij heeft mij als persoon ook sterker gemaakt. De laatste drie maanden hebben wij ons gefocust op mijn onzekerheid en zelfvertrouwen, en ook hierin heeft Hiske mij enorm geholpen!

Zonder Hiske stond ik nu niet waar ik nu sta, dat durf ik echt wel zo te zeggen. Hiske zou zeggen “je hebt het zelf gedaan”, maar zonder haar had ik het niet gekund. Hiske weet waar ze het over heeft en reikt je de hand toe die je nodig hebt om uit die put te komen. Zonder haar zat ik waarschijnlijk nog in die put niet wetende hoe ik eruit kwam en hoe “gelukkig” zijn weer voelde. Dat weet ik nu gelukkig wel weer. Ik vind het leven weer mooi en fijn. Het is anders want er is altijd een groot en intens gemis, maar die mag er zijn.

Hiske, dank je wel zeggen is niet genoeg. Je hebt niet alleen mijn leven veranderd, maar ook hoe ik naar mijzelf kijk. Dit zijn twee waardevolle lessen die ik niet had willen missen. Ik had jou niet willen missen en ben blij dat je op mijn pad bent gekomen. Nogmaals bedankt, en blijf doen wat je doet want je helpt mensen enorm!

Natasja (moeder van Sophie*)

Hiske heeft me echt enorm geholpen. Haar tips, fijne adviezen en luisterend oor waren precies wat ik nodig had. Ze weet precies de juiste balans te vinden tussen mijn eigen verhaal en de herkenbaarheid vanuit verhalen van anderen. Zo weet je dat jouw verhaal er mag zijn, maar ook dat sommige dingen gewoon bij dit proces horen en je daar doorheen moet. Ik ben Hiske heel dankbaar en weet zeker dat ze nog veel ouders verder gaat helpen.

Maaike (moeder van Mees*)

Na het grote verlies van onze stilgeboren zoon, vond ik het zo fijn om mijn verhaal te kunnen doen bij Hiske. Ze gaf mij erkenning, een luisterend oor en vooral veel goede handvaten hoe ik met bepaalde situaties en gevoelens om kon gaan. Door haar eigen verhaal begreep ze mij goed. Ik ben dankbaar dat ik Hiske heb leren kennen, want ze heeft me zoveel gebracht na het grootste gemis in mijn leven. Ik kan weer wat meer genieten en geluk voelen om kleine dingen, dit mede dankzij haar hulp!

Annelies (moeder van Kai*)

Na de stil geboorte van onze zoon ben ik een lange tijd op zoek geweest naar iets wat mij verder kon helpen, Hiske kwam op mijn pad, en zij begon een nieuwe groepscoaching. Voor ons allemaal nieuw maar ik ben erg blij en dankbaar dat ik eraan mee heb gedaan. Ik ben daardoor anders tegen situaties en het leven aan gaan kijken en ben persoonlijk gegroeid in het rouwproces. Dankjewel voor alle goede hulp!

Evelin (moeder van Oscar*)

Hiske is een mooie voorbeeld van een powervrouw. Iemand die op een heel unieke manier haar verdriet in kracht heeft omgezet. Zij heeft mij het juiste duwtje in de rug gegeven om mijn eigen bedrijf te starten op mijn eigen manier. Ik waardeer enorm hoe ze mij blijft ondersteunen. Haar manier van werken reflecteert een combinatie van haar kennis, eigen levenservaring, professionaliteit en aandacht voor details.

Yolanda (moeder van Max*)

Ik volgende Hiske al een tijdje nadat ik van mijn moeder het magazine Hugo kreeg en daarna wekelijks de mails van Hiske waar ik zoveel herkenning uit haalde.

Begin juni besloot ik de stap te nemen en heb ik mijn ingeschreven voor het webinar rouwen met de riemen die je hebt. Dit gaf zoveel herkenning en punten waar ik al iets uit kon halen, dan ik besloot voor een gratis persoonlijk gesprek te gaan.

Ik voelde me direct vertrouwd met Hiske. Ook het video bellen was geen belemmering. Dit ging prima. Toen heb ik ervoor gekozen om een half jaar met Hiske samen te gaan werken aan mezelf.

In het begin waren de opdrachten emotioneel voor mij. En kwam weer veel terug van augustus 2019. Dit gaf daarna heel veel rust. Het bewust weer opzoeken van die pijn heeft mij heel veel gebracht.

Na een half jaar  kan ik nu zeggen dat ik sterker ben geworden. Ik kan veel beter met nieuwe tegenslagen omgaan. Het verdriet komt dan niet meer ineens volle bak terug. De scherpe randjes zijn eraf.  Maak me veel minder druk om de dingen en mensen waar ik toch geen invloed op heb. Ik ben weer een leukere moeder voor mijn 2 andere dochters. En heb ik een keer een slechtere dag dan mag die er ook zijn. Dat is niet erg.

Ik ben Hiske hier heel dankbaar voor. De opdrachten zijn duidelijk en helpen je echt om dingen duidelijk te krijgen en om je verdriet een plekje te geven.

Voor mij was Hiske de juiste persoon om mij verder te helpen in mijn rouwproces. Hiske opende mijn ogen. Liet mij zien dat ik het zo slecht nog niet deed. Gaf duidelijk aan hoe ik dingen anders zou kunnen aanpakken en dat ik er mag zijn.

Lieve Hiske heel erg bedankt voor alles.

En voor iedereen die een kindje moet missen en die er zelf niet uitkomt. Hiske zou ook voor jou de juiste persoon kunnen zijn. Het is fijn om met iemand te praten die je snapt.

Nadieh (moeder van Yuna*)

Ik heb een aantal fijne gesprekken gevoerd met Hiske. Ik vond het prettig om te weten dat Hiske uit eigen ervaring sprak en daardoor voelde ik mij begrepen. Via de opdrachten die ik meekreeg werd ik aan het denken gezet over waar ik, met het verlies, nu in het leven sta. Het waren verhelderende gesprekken en fijne opdrachten om te maken. Hiske, dank je wel!

Inge (moeder van Yara*)

Het is raar maar ik kan de woorden niet vinden om te omschrijven wat Hiske voor mij betekend heeft. Dus probeer ik het in een aantal zinnen samen te vatten. Na het overlijden van ons zoontje kwam ik in contact met Hiske. Ik voelde direct dat het goed zat. De positiviteit die zij overbrengt daar moest ik wat mee. Zelf probeer ik zo positief mogelijk in het leven te staan maar na zo’n groot verlies, moest ik mezelf zien te resetten. Op zoek naar de beste versie van mijzelf! Want dat je verandert na zo’n grote gebeurtenis, dat is een feit. Ik heb ontzettend veel aan Hiske haar hulp gehad en had nooit verwacht hier te staan waar ik nu sta. Ik durf weer te denken aan de toekomst. Onze zoon heeft ons naast heel veel verdriet ook hele mooie dingen gebracht. Ik kan weer genieten, ik mag weer genieten! En ik ben er zelf verantwoordelijk voor of ik nog wat durf te maken van mijn leven of niet. En dat ik dat weer durf, heb ik voor een groot deel te danken aan jou Hiske. Je bent een mooi mens!

Riëlle (moeder van Bo*)

Nadat mijn dochtertje in december 2019 na een spannende zwangerschap stil werd geboren, zakte de grond onder mijn voeten vandaan. Ik had moeite met alle dagelijkse dingen. Ik kon niet helder meer nadenken en had moeite met een leuke moeder te zijn voor mijn 3-jarige zoontje. Op aanraden van een lotgenootje heb ik contact gezocht met Hiske. Al meteen na het eerste gesprek viel er een last van mijn schouders. Het contact voelde meteen heel vertrouwd. Hiske had aan een paar woorden genoeg om te begrijpen wat ik bedoelde en hoe ik me voelde. De opdrachten in haar modules hebben mij op een nieuwe manier naar mijzelf en mijn verlies laten kijken. Ik heb onwijs veel mogen leren van haar, maar ook over mijzelf. Dankzij de hulp van Hiske heb ik het verlies van mijn dochtertje kunnen integreren in mijn leven. Ik ben haar hier enorm dankbaar voor. Ik kan dan ook niet anders dan moeders in een soortgelijke situatie de hulp van Hiske zeer warm aanbevelen.

Nicole (moeder van Roos*)

Via Hiske heb ik het groepstraject met meerdere moeders gevolgd. Ontzettend fijn om herkenning te vinden bij andere dames en om te weten dat iedereen op zijn eigen manier rouwt maar dezelfde hartenpijn ervaart na het fysieke verlies van ons kind. Door Hiske krijg je weer hoop dat er leven is na dit grote verlies en dat is zo waardevol.

Anjetta (moeder van Liyana*)

Hiske deelt in haar liefde, en dit is van onschatbare waarde als je je kindje verloren bent. Ik voel me dankbaar dat ik haar heb leren kennen!

Merel (moeder van Ronja* en Raaf*)

Het leven gaat door. En juist dat was wat mij aansprak bij Hiske, ‘verder na verlies’. Na een online intake en een aantal gesprekken kan ik wel zeggen dat Hiske mij een flinke duw in de goede richting heeft gegeven door samen de juiste opdrachten te doen en door gewoonweg te praten over mijn verlies. Ik ben haar daar zeer dankbaar voor.

Natascha (moeder van Sophie*)

Na het verlies van mijn dochtertje had ik al snel het gevoel dat ik daar hulp bij nodig had. Er kwam zó ontzettend veel op mij af. Wat ben ik dankbaar dat ik Hiske heb gevonden. Haar visie op rouw, verlies én het leven weer oppakken na het verlies spraken mij erg aan. De gesprekken en opdrachten met Hiske gaven mij houvast in een onwijs pittige periode. Met een beetje verbazing en vol met trots kan ik zeggen dat ik de punten die Hiske beschrijft, bij het stukje ‘aan het einde van dit traject’, kan afvinken. En natuurlijk, verdrietige momenten blijven voor altijd bestaan. Daar is zelfs geen twijfel over mogelijk. Maar ik sta nu zoveel steviger in mijn schoenen dan een half jaar geleden. Lieve Hiske, het woord ‘dankjewel’ dekt eigenlijk niet eens de lading van mijn gevoel!

Marleen (moeder van Merel*)

Na de stilgeboorte van onze dochter Billie na een onbezorgde zwangerschap van 32 weken en vervolgens een miskraam later dat jaar, was het vertrouwen in mijn lichaam verdwenen. Bij de zwangerschap van onze zoon Louis was het na een maand of twee dusdanig heftig dat ik wist dat ik zo niet nog zeven maanden door kon en hulp moest zoeken. Met wat hulp ben ik in contact gekomen met Hiske. Ik kreeg haar e-mails als en de manier van denken sprak mij erg aan. Met het aangaan van het traject van zes maanden kwam het vertrouwen langzaam terug en ging het met de maanden beter. Hiske raakt met haar fijne en realistische woorden de juiste snaar en had aan een halve zin genoeg om te weten wat ik voel en doormaakt. Voor mij ook een enorm fijn klankbord voor al mijn vragen en onzekerheden. Onder andere dankzij Hiske is het gelukt om ook te genieten van de kleine dingen van de nieuwe zwangerschap en is onze zoon Louis op 18 december 2020 geboren, het mooiste huiltje wat we ons konden voorstellen. Hiske nogmaals bedankt voor de fijne sessies en de begeleiding bij deze zwangerschap!

Katrijn (moeder van Billie*)

Ik wil je bedanken voor al je tips, luisterend oor en de opdrachten, ik heb hier echt wat aan gehad. Na het verlies van onze dochter voelde ik mij alleen en wist ik niet hoe ik mij ooit weer goed zou kunnen voelen. Op dat moment kreeg ik Hugo Magazine van mijn moeder en zo kwam ik uit bij jou. 

Toen ik bij je kwam twijfelde ik of ik het waard was om voor mijzelf te kiezen, jij hebt mij toen al in laten zien dat ik het waard was. Ik ben zo blij met waar ik nu sta (en dat in een half jaar tijd). Dit heb ik natuurlijk zelf moeten doen maar het hielp dat ik jou als mijn vangnet had. 

Ik kreeg van jou het gevoel dat alle gedachten die in mij opkwamen volkomen normaal waren. Dankjewel om mij in te laten zien dat rouw en geluk naast elkaar mag bestaan. 

Twijfel je nog om welke reden dan ook om bij Hiske om hulp te vragen,ik kan je echt zeggen: doe het! Je hebt er zoveel aan!

Sharonne (moeder van Juul*)

Wil je ook een recensie achterlaten?

Heb ik iets voor je kunnen betekenen? Zou je dan jouw ervaring willen delen? Door jouw verhaal kan een ander besluiten om ook met mij samen te werken, om dit verlies in hun leven te kunnen verweven.

Deel hier je ervaring met mij