Laatste blogs

Lees hier de laatste berichten.

Spreken is goud

Spreken is goud

Spreken is zilver, zwijgen is goud. De afgelopen jaren adviseerde ik het zo vaak aan de mensen in mijn lezingen en trainingen. Veelal zorgprofessionals die te maken krijgen met ouders die een kind verliezen. De meest gestelde vraag die ik daarin krijg is: 'wat moet ik...

Als ik niet de beste ben…

Als ik niet de beste ben…

‘Als ik niet de beste ben, dan heb ik geen recht van spreken’. Ik zit op een rode fluwelen stoel in een prachtig theater. Niet voor een voorstelling, maar voor een live training. Het thema van vandaag is autoriteit. We hebben het over zowel de negatieve als positieve...

Nuchter is mijn middle name

Nuchter is mijn middle name

Als ik mezelf ergens moet voorstellen, staat het woord nuchter steevast in dat rijtje. Geen zweefteverij of hocus pocus voor mij. Een paar jaar geleden had ik een interview met Maartje van NEL Magazine. We kenden elkaar toen nog niet en ik deed mijn verhaal. Na een...

Ik ga stoppen

Ik ga stoppen

Het is ergens begin december. Ik ben al weken niet fit. Rol van een bijholte ontsteking in een voorhoofdholte ontsteking en weer terug. En dit is niet de eerste keer dit jaar. Ik besluit halve dagen te gaan werken. Het voelt als spijbelen. Ik heb de afgelopen jaren...

In de natuur is verandering de enige constante

In de natuur is verandering de enige constante

Afgelopen weekend zag ik de film ‘Where the crawsdads sing’ op Netflix. Een bijzondere film over een vrouw die opgroeit en leeft in het moeras, één met de natuur. Op een gegeven moment vertelt ze over de seizoenen. Over hoe de herfst altijd volgt op de zomer en er na...

50 tinten grijs

50 tinten grijs

‘Jij bent 50 tinten grijs’. Ik wist niet zo goed hoe ik dit moet opvatten 😉 maar ik snapte haar punt. Ik pas me gemakkelijk aan. Ik heb jarenlang gezocht naar balans. Tussen verdriet en geluk. Tussen werk en privé. Tussen hoge doelen stellen en tevreden zijn met wat...

Het pad ontstaat door er op te lopen

Het pad ontstaat door er op te lopen

Het is 4 uur in de nacht. Ik ben klaar wakker. Mijn ritme is zelfs na 5 dagen op Curaçao nog altijd in de war. Ik probeer te slapen, maar er gebeurt teveel in mijn hoofd om die rust te vinden. Ik herbeleef flarden van gesprekken die ik de afgelopen dagen had. Zinnen...